Drie dae terug het 'n dosyn mense neergesak op ons woonstel in Arkadia vir my eerste ondergrondse restaurant, wat selfs sy eie hashtag gehad het - #EetArkadia. Middagete, vyf gange. Die laaste gaste is nege uur na hul arriveer het uiteindelik vort. Ek het lanklaas so dikwels deur die loop van die dag gelag tot my maag seer was. En die gesprekke! Van die gebruik van teddiebere as konflik-ontlaaiers tot die Suid-Afrikaanse regstelsel, van feminisme tot die ontkleeklub Flamingo's in Kerkstraat, van tik tot trauma. Die plan is om dit 'n seisoenale affair te maak, en hierdie was die somer celebration, met die lekkerste geregte wat ek die afgelope seisoen raak geëet en gedrink het. Die volgende een sal plaasvind in die winter.
Daar is 'n paar redes hoekom dit gebeur op 'n Sondag. Die belangrikste rede? Sondae in Pretoria is geweldig depressing. Elke moontlike ding wat ons kan doen om dit beter te maak, is worth doing.
Die tafel was eenvoudig – wit linne, wit Boeremark rosies en wit spyskaarte, afgedruk vir elke persoon. Wat het ons geëet? Die volgende:
Eet in Arkadia
Sondag, 3 Maart
Rabarber gin
Gravlax met jenewerbessie, suurlemoen en koljander
Pierre Jourdan Cuveé Brut
Amuse-bouche: Vietnamese mangoslaai met basiliekruid en grondboontjie
Artisjok torta met tuisgemaakte ricotta
Marokkaanse komkommer- en olyfslaai met za'atar
Klein Constantia Sauvignon Blanc
Amuse-buche: Suurlemoen en tiemie granita
Porchetta (pork belly met vinkelsaad, knoffel en tiemie)
Johannes se pain l'ancienne met lourierblaarbotter
Tamatie- en uieslaai met dragon
La Vierge Shiraz
Bittersjokoladetruffelkoek
Nektariene in wit wyn
Koffie
Saint André brie
Stilton
Belnori 4 maand-oue bokmelkkaas
Hollandse Ou Kaas (4,5 jaar-oue Gouda)
Roomkaas met Indiese tamatieblatjang
Beskuitjies
Membrillo (Spaanse kweperkonserf)
Groenvyekonfyt
Bo-Plaas Kelder port
3 comments:
Ek is soooo spyt ons het dit gemis. Dit klink verruklik!
Loved everything, even the Rabarbar gin, says the teetotaller.
Ek het laat opgedaag hiervoor - lyk regtig wonderlik. welgedaan.
Post a Comment