Feb 25, 2013

ricotta

Dit is vroeg. J slaap nog, die hele woonstelblok is stil, die hawelose immigrante wat in die jaart onder ons kamervenster bly uiteindelik ook.

Ek maak ricotta. Daar is 'n artisjok torta op die spyskaart vir vanaand, en vars ricotta word benodig. Hierdie is effe anders as die ricotta wat ek al vantevore gemaak het – meer room, minder karringmelk. Die uiteinde herinner nogal baie aan mascarpone, which is never a bad thing.

Ek kan posts en posts skryf oor die esoteriese geluk van hier staan en vroeg op 'n weeksoggend kaas maak terwyl J in my huis slaap, en nie op 'n ander kontinent nie. Maar ek is seker jul wil nie daarna luister nie. Suffice to say – dit is beter as wat ons ooit voor sou kon hoop. Jare terug het iemand genoem dat een van die kern-elemente van my werk die rol van die huislike is, spesifiek in verband met verhoudings. In your work, het die persoon geskryf, the domestic is the currency of the committed relationship. Hy was reg. Dit is steeds die geval.

(En ook: almal moet ten minste een keer in hul lewe wakker word met vars kaas wat afkoel in die eetkamer).

1 comments:

James Sutherland said...

En waar kan ons daai boek in die hande kry?