Nov 9, 2012

apple cider doughnuts

Reënerig vandag. Perfekte weer vir apple cider doughnuts (ek besef oliebolle is die offisiële term, maar dit klink wragtig net nasty). Ek het hierdie 'n paar weke terug gebak vir 'n paar vriende, laatmiddag na werk. Ons het wyn gedrink, en ek het die oliepot beman (ek het dus nie veel wyn gedrink nie). Hierdie was baie eenvoudig, met 'n goeie dosis apple cider reduction vir die appelgeur, en 'n dun lagie kaneelsuiker bo-oor. Teen die tyd wat hul gaar was was die lig nie meer aanneemlik vir foto's nie, so jul moet maar jul verbeelding gebruik. Die eenvoudige modernist circles van die ongebakte doughnuts verskaf my wel estetiese plesier.

Ns: Oorspronklike resep van Smitten Kitchen. Hul word wel met bakpoeier in plaas van gis gemaak, wat hul dus meer koekerige doughnuts maak, nie presies wat ek in gedagte gehad het nie. Volgende keer gebruik ek 'n gis-resep.

0 comments: