Aug 16, 2012

parfait

Jare terug het ek een aand 'n droom gehad waar ek 'n gerug gehoor het van die bestaan van die mees wonderlike bakkery in die wêreld.  Die bakkery se naam was Parfait, en het 'n swart en wit blokkiesvloer gehad met lieflike houtstoeltjies en tafeltjies.  En 'n houttoonbank met 'n eindelose verskeidenheid van gebak – veerligte pain au chocolat, mandjies madeleines, veelkleurige macarons en plate warm kaneelrolletjies.  Koeke van regoor die wêreld, vertoon op wit koekstaanders, rye en rye chocolate eclairs en canelés en klein bundt cakes bedruip met rum.  En daar was rabarberterte en fyn suurlemoentertjies en panne donker brownies.  In die droom het ek daarna begin soek, die ganse nag lank.

Ek het wakker geword en die soektog voorgesit.  (Ek is steeds besig met daardie soeke.)

Hier is die Londen 2012-been van hierdie soeke.  Suiker FTW.

0 comments: