Aug 21, 2012

ottolenghi

In Islington.  En dis baie duidelik waar die sjef agter my favourite Moema's haar inspirasie gekry het – in Ottolenghi voel dit skielik asof jy in Parktown-Noord kan wees.  Wit, lig, met koeke op koeke en eindelose tertjies en scones en daardie reuse, veelkleurige meringues.  Maar my favourite deel van die plek (behalwe die een lang communal tafel in die middel van die restaurantjie), is die toasters wat van die dak hang.  Hul bring vir jou snye van 'n verskeidenheid van hul tuisgebakte brode, en jy maak jou eie roosterbrood.  Langs die toasters vind jy potjies botter, konfyt, en 'n tuisgemaakte sjokolade-en haselneutsmeer. 

Maar ek was daar vir koek.  In this case, wortelkoek.  (Ja, ja, ek weet – nie super opwindend nie.  Maar ek was lus daarvoor.)  En ek was nie spyt nie.  Maar volgende keer vat ek J saam, en eet ons roosterbrood. 

0 comments: