Aug 10, 2012

hoera vir ongehuudheid

Dit was bitterlik koud in Pretoria hierdie week.  En vir die eerste keer in my (amper) nege jaar in Arkadia, het dit hier gesneeu.  Ek was in die kombuis toe ek die vlokkies die eerste keer gesien het, besig om my Bialetti op die stoof aan die gang te kry.  Eers het ek gedink dit is as van een van die menigte vure wat die onwettige immigrante/druggies wat in die oop erf langs die woonstelblok bly, maak.  Toe ek uiteindelik besef dit is sneeu het ek uitgehardloop op die lang stoep van die vierde vloer, en my bure opgeklop sodat hul kon sien wat aan die gang is.  Dit was 'n goeie dag. 

(Dit was ook die dag waarop ek en J offisieel ons ongehuudheidssertifikate ontvang het, wat beteken dat ons nou as partners na Engeland mag vertrek.  Dis 'n klein stukkie papier, maar het my tot dusver slapelose nagte besorg.  So weereens – 'n goeie dag.)

En hierdie was aandete – 'n tuisgemaakte pizza met tamatiesous (Marcella Hazan se wonderlike resep, waaroor ek nog moet skryf), ansjovissies, en mozzarella. 

0 comments: