Jun 9, 2011

dal makhani

Bekentenis:  Ek is 26 jaar oud en het in die laaste week vir die eerste keer kennis gemaak met die wonder van dal makhani.  En noudat ek dit ontdek het, kan ek nie ophou om dit te eet nie.  Drie keer in die laaste drie dae, om presies te wees.  Ek volg 'n maklike resep van my ou geliefde, Nigel. Kook die lensies saam met heelwat water, 'n bietjie borrie, en sout.  Intussen braai jy 'n halwe ui en 'n teelepel komyn in botter, voeg later bietjie knoffel en die laaste van die sambal oelek by (yay! Nog iets wat klaar gebruik is!), en uiteindelik, as die lensies sag is en meer lyk soos kapokaartappel, meng jy dit in. 

Maak dit.  Sommer vanaand nog.  Daar's uiteindelik 'n rede om opgewonde te wees oor die winter. 

3 comments:

Marie said...

I adore dal. I commit the heresy of adding tomato paste, a little sugar, and chicken stock, as well as a tbsp of vinegar.

the sourcerer said...

welkom. dit het my deur 'n winter van hartbreek gered.

Marie said...

Hello. Waar is julle? Eet julle nie?