May 23, 2011

wintersaand, en twee potte sop

My huis bly die ankerpunt van my bestaan.  Vanaand hang ek druppende bondels wasgoed op in my klein badkamertjie, pak my klerekaste reg en pak vir goed die somersklere weg.  Maak hopies van boeke wat terug moet gaan biblioteek toe (Heidegger, Modernistiese argitektuur, die monstrous feminine), en die wat nog moet gelees word voor ek vertrek.  Draai 'n present toe vir my ouma se 80ste verjaardag, maak lysies van als in die yskas en vrieskas en koskas wat moet klaargeëet word voor my vlug, wy my nuwe journal in.  En maak sop.  Sommer twee potte, sodat daar heelwat kos is hierdie week wat te midde woeste skryfsessies net vinnig warm gemaak kan word.  'n Baie spicy, savoury botterskorsiesop, geïnspireer deur die heerlike weergawe wat ek by Madame Zingara's gehad het 'n paar weke terug, en 'n aartappel- en preisop.  Met heelwat dragon, romerig en uiters comforting.  Nou is dit tyd om brooddeeg aan te maak.  Lekker slaap, almal. 

0 comments: