May 6, 2011

totsiens somer


Ek moet tegnies nou sit en klasse uitwerk vir later in die jaar, wat ek moet gee as ek terug is van my sojourn in Engeland (net vyf weke voor ek vlieg!).  Om my lê artikels oor die monsteragtige in film (baie vampiere, weerwolwe, body horror), maar ek is wragtag nie nou daarvoor lus nie.  Dus iets wat ek al lankal dreig om te doen – 'n round up van als wat ek te besig was die laaste paar weke om oor te skryf.  Eers, die etes tuis.  Ter afsluiting van die somer het ek Jamie Oliver se Barbecoa burger gemaak (eintlik 'n hele paar keer, want dit was donders lekker).  Dis die burger wat hy in sy nuwe Barbecoa restaurant in Londen aan die gaste voorsit, en behels 'n hele paar interessante elemente.

Die patty word in die pan gesmeer met 'n goeie veeg mosterd en vars tiemie, wat in 'n heerlike savoury korsie op die vleis verander.  Terwyl dit in die pan sis druk jy twee ansjovisfillette fyn en meng met mayonaise, en dit kom op die broodjie.  'n Bros repie spek en 'n sny beleë cheddar rond die prentjie af, en dit is een erge leuk burger.  Daar was ook 'n heerlike pan pizza, met nog ansjovis, en olywe en mozzarella, geëet saam met 'n glas wyn.

En ou gunstelinge – flatbreads met tahini en falafelballetjies, ontbyte van kool met sambal oelek, en twee saggebakte eiers, geroosterde rogbrood aan die kant.  Daar was 'n absolute disastrous poging to Korean wings (suikersoet hoendervlerkies, enigeen?), en daar was pancetta op elke manier denkbaar.

Nou moet ek jul nog net vertel van al die heerlike etes buite die huis, en dan kan ons verwoed in die herfs inspring.  Ek kan nie wag nie.

Ns: Daar was ook baie slaai tussenin.  Net ingeval dit lyk asof ek nooit enige groenigheid inkry nie.

0 comments: