May 27, 2011

ek verjaar! (5)

Die verjaarsdagmaand is (uiteindelik) op 'n einde.  Daar was twee klein celebrations wat nie by my huis plaasgevind het nie, een saam met my gesin en een saam 'n groepie vriende, en toe een laaste splash-out dinner party.  Daar was sjampanje, en presente, en 'n pragtige bos lelies.  En sewe fabulous vriende aan my tafel, vir 'n aand van tapas.  Ons het begin met vars gebakte pain a l'ancienne en oondgebakte knoffel, salotte en vinkelbolletjies.  Op die tafel was daar olywe, klein babaworteltjies uit een van die Boeremark ooms se tuin, en dun komkommerstukkies.  Volgende was daar brosgebraaide boquerones (daar is niks meer wonderlik as 'n hele bak vol klein vissies nie), en toe patatas bravas, met 'n zippy sousie.  Ons het geëindig met garnaal croquettas, en nog wyn.  Vir poeding: Peter Veldsman se weergalose sjokolademousse, waaroor ek iewers in die toekoms 'n volwaardige post sal moet wei, bedien in my Turkse teeglasies.  Die hoeveelheid skottelgoed die volgende dag was absoluut traumaties.  Geen beter teken van 'n uitstekende partytjie nie. 

1 comments:

Marie said...

Waar op dees aarde het jy die piepklein, vars vissies in die hande gekry?