Dec 7, 2010

tamatie en crème fraiche quiche

Daar is mense wat baie gaande raak oor quiche.  Ek is nie van daardie orde nie, vind dit dikwels of te eierrig, soos 'n frittata met 'n identiteitskrisis, of net taamlik smaakloos.  Alhoewel my hart verkoop is aan die Franse uie quiche, met tuisgemaakte short crust pastry en soet gebraaide uie in 'n paar lekseltjies room, is dit moeilik vir my om ooit so opgewonde te raak oor quiches van 'n ander kleur.  Op Orangette het ek wel een gewaar wat belowend gelyk het, met 'n crème fraiche- en mosterdbasis waarop oondgeroosterde tamatie rus.  Ek weet nie of ek nie net dalk die mosterd oordoen het, en of die spesifieke geurkombinasie net nie vir my werk nie, maar ek was onvergenoegd met die eindresultaat.  'n Quiche gaan harder moet werk om my te beïndruk.

0 comments: