Sep 13, 2010

sjokoladetruffelkoek


My woonstel staan op sy kop. Daar is 20 tipes kaas wat in die yskas pronk, klomp pakkies Boeremark babagroente, en vyf liter Boeremark room. Die toonbanke in my kombuis is vol meel, so ook die vloer, en terwyl ek tik is daar 'n stuk shortcrust pastry wat besig is om uitgerol te word, een wat reeds uitgerol is en rus in die vrieskas, en een in die oond. Die res van die pastry is in die volgepropte yskas, en sal soos die res ook uiteindelik opeindig as Orangette se French Onion Tart, waarvan ek vandag 'n moerse klomp van moet produseer. Vanaand is die bekendstelling van my pa se nuwe digbundel, en ek en my ma moet sorg dat 80 mense almal genoeg kaas en wyn en quiche en crudites (retro baby, yeah) in die hand het. Ek bak ook poeding, 'n sjokolade truffelkoek met 'n kombinasie van gesmelte donkersjokolade en styfgeklopte room wat bymekaar ingevou word en dan hemelhoog gesmeer word oor 'n beskuitjiekors. Daar's 'n paar redes hoekom jy hierdie koek moet bak – dit bak vinnig, een koek gee veel meer mense poeding as wat jy aanvanklik sou verwag, en almal is oneindig impressed, salig onbewus van die feit dat enige iets met genoeg room en sjokolade in orgasmies sal wees.
Ns: En my hele kattebak is vol wyn. Oy vey.

1 comments:

Marisa said...

So waar het jy gese is jou kar geparkeer...? (nav die kattebak vol wyn natuurlik)