Sep 1, 2010

lente en 'n sjokolade gateau

As klein dogtertjie het my ma elke jaar op die eerste dag van September 'n koek gebak. Dit was die middelpunt van 'n klein lentepartytjie wat sy vir ons kinders gehou het, met 'n tafeltjie wat uit die huis na die grasperk gedra is met 'n tafeldoekie, 'n beker vol koeldrank en 'n bak vol chips. En die koek. Gewoonlik 'n vanieljekoek versier met klomp Smarties, of 'n sjokolade plaatkoek wat in groot blokke gesny is en wat mens in een hand kon vasgryp terwyl jy deur die tuin hardloop.

Baie jare later probeer ek steeds daardie lentes herleef. Ek sit haar tradisie voort. Bak elke jaar op 1 September 'n koek, sit dit voor aan gaste en eet stadig slivers daarvan terwyl ek in die nag uitkyk oor die stad.

En vandag begewe ek myself in Orangette se sjokolade gateau, wat bestaan uit slegs donker sjokolade, eiers, suiker en botter. Die winter's verby.

0 comments: