Sep 17, 2014

die somer van inlê

Na 'n winter van aanpassing het hierdie woonstel uiteindelik hierdie somer soos ons huis begin voel. Ons het selfs 'n pragtige rak vol gebottelde goedere – die eerste keer in ons lewe wat ons aktief inmaak, 'n kombinasie van opgewondenheid oor die bounty van varsprodukte wat die somer hier beskikbaar was, en 'n behoefte aan die estetiek wat 'n ry bottels verleen aan 'n kombuis. In die proses van navorsing doen oor die inmaakproses het ons ook besef dat 'n mens se meeste inligting kom uit twee oorde – VLU-tipe websites, met raad van ou tannies in die Wes-Transvaal, en prepper websites, wat ons aanraai om nie net ons eie kos in te maak vir die dreigende apokalips nie, maar ook sommer ons eie graanmeul aan te skaf. Tot dusver het ons die aalbessies in gin, Indiese tamatieblatjang, bloubessies in brandewyn, aarbeikompot, rabarberkompot, en baie, baie bottels kosher piekels. Ek voel effe soos die flukse mier wat voorberei vir die Kanadese yswoestyn wat ons voorland is oor 'n paar maande.

Hieronder nog gastroporn outtakes – die geroosterde aarbeikompot, waaroor ek al soveel geskryf het, en rabarber, ook net op die punt om in die oond gestoof te word, met bietjie pomelosap en vars vanieljestroop.




0 comments: