Mar 13, 2013

Eet in Arkadia: suurlemoen en tiemie granita

Dis amper tyd vir hoofgereg. Maar eers – nog 'n amuse-bouche, alhoewel dit tegnies meer van 'n palate cleanser was: minder intense geure, meer 'n verfrissende opkikker. Hierdie een is 'n suurlemoen en tiemie granita uit Tessa Kiros se Twelve, A Tuscan Cook Book. (Ek was nog nooit een van daardie mense wat histeries raak oor Kiros se boeke nie, maar hierdie een is heel orraait.) Die suiker- en suurlemoenstroop is infuse met tiemie vir omtrent twaalf uur. Die granita was veronderstel om 'n sorbet te wees, maar ek het vergeet om dit heeltyd te roer terwyl dit vries, en dus was dit uiteindelik 'n granita. Die lewe is te kort om ontsteld te raak oor sulke dinge. Dit is bedien in hol, gevriesde suurlemoenskilletjies, wat al te fraai gelyk het. Don't be fooled by the existential despair, people. Fraaiheid is what I'm about.

0 comments: