Mar 6, 2013

Eet in Arkadia: rabarber-gin en tonic

In die begin was daar 'n cocktail van rabarber-gin, vermoet en tonic water. Jare terug het ek 'n rabarber gin en tonic probeer maak met rabarbermoes, maar dit was nie presies waarna ek gesoek het nie. Hierdie is 'n paar jaar later seprobeerslag, waar ek sommer die gin van die begin af saam met 'n helse klomp rou rabarber in 'n glas bottel geplaas het vir 'n paar weke. Die uiteinde was 'n revelation, soos gin wat trou met gestoofde vrugte. Ek kan dit heeldag lank drink. Dis 'n uitstekende verwelkomingsdrankie op 'n warm dag – ligpienk (die gin neem die rabarber se kleur aan soos wat die weke verby glip), effens soet, uiters verfrissend. En hy kap jou sonder dat jy besef (soos 'n paar gaste ook genoem het teen die tyd wat die eerste gang bedien is).

1 comments:

Anonymous said...

Your blog makes me smile.Your food does do.