Mar 7, 2013

Eet in Arkadia: Artisjok torta, Marokkaanse komkommerslaai

Hierdie is my tweede gang.

Teen hierdie tyd is al die gaste gemaklik met mekaar, word daar oor en weer bottels drank aangegee, is daar 'n klomp grappies oor 1) hoe veilig dit is om badkamer toe te gaan tydens die ete, en 2) of daar enige kameelperd opgedien sal word.

Elkeen kry 'n sny van hierdie artisjok torta, met tuisgemaakte ricotta, baie pietersielie, neutmuskaat en parmesaan. Gebak in skilferdeeg. Aan die kant 'n Marokkaanse komkommer- en kalamataslaai, met za'atar. En 'n absoluut fabulous Sauvignon Blanc van Klein Constantia. Op grond van die cynarin is artisjokke notoriously moeilik om saam met wyn voor te sit, omdat hul enige iets wat jy drink soeter laat proe. Na 'n aand van verskillende tipes wyn, spiritus en sjampanje proe (it's a hard life, but someone's got to fight the bloody cynarin) het ons besluit op die Sauvignon Blanc, net droog genoeg om uitermatige soetheid te keer.

0 comments: