Feb 6, 2013

tamatiesop

Ek en J het 'n maand terug by die huis ingestap en is begroet deur wat gebeur as onder andere 'n skaapboud, hoenderdytjies, twee salmfilette en 'n klomp Oos-Europese worse vir twee weke lank in Pretoria se Desember-hitte stew. Iewers, kort nadat ons weg is, het die krag afgegaan, en die yskas/vrieskas het vir weke lank gestaan. Aangesien hierdie 'n kos-blog is en ek bang is dat daar van jul is wat hierdie op 'n nugter maag lees sal ek jul nie met die flagrante detail versteur nie, but suffice to say dat daar 'n paar dinge is wat jy leer as so iets met jou gebeur. 1) Daar is niks so veragtelik soos 'n maaier nie. 2) Die hele kokkerotpopulasie van Arkadia sal na jou woonstel verhuis om te deel in die feestelikheid, en iewers sal jy begin verwag om 'n hybrid maaier-kokkerot werpsel raak te loop, dalk net duskant jou bottel mirin. 3) Die tipe man wat saam met jou op sy knieë sit en bloed van die vloer af skraap is wragtag 'n seun met wie jy kan trou.

Dit het weke gevat om weer 'n kombuis te hê waarin ons kan kos maak. En hierdie was die eerste volwaardige ete wat ek kon kook, op 'n reënerige Sondag. 'n Geroosterde tamatiesop met 'n klein bietjie room en veel basiliekruid, en spek toebroodjies aan die kant. Dit is uiteindelik weer lekker om terug te wees in Arkadia.


0 comments: