Nov 10, 2012

brood, bier, pancetta


Ons naweke lyk tans so: Vrydagaande is daar etes by vriende, of 'n braai by my gesin, of 'n buitelug filmsessie (yay vir warm somers in Snor City!). Saterdae is vir avontuur. Soos 'n staptoer deur die middestad van Johannesburg, pawn shopping in Rosettenville, of die maak van ons eie film. Sondae is rustiger, en meestel binnenshuis. Ons was wasgoed, maak huis skoon, maak kos. En van verlede Sondag af, werk aan 'n paar projekte – soos brooddeeg wat vir dae lank stadig fermenteer, of die curing van nog 'n pancetta (hy hang tans in die gastekamer!), of, ons groot bron van opwinding tans: die brou van bier, soos die foto hierbo getuig. J sal binnekort hieroor berig, maar intussen kan ek noem dat dit baie pret is om dag na dag te loer hoe al die projekte vorder, en seker te maak die kamers waarin die verskillende projekte gehou word se temperature is reg. As ons by die huis kom loop ons eers 'n draai deur die woonstel en inspekteer die bierhouer en die deegbak en die hangende vleis. Hier is my pragtige pancetta, wat my eindelose genot verskaf.

0 comments: