Feb 26, 2012

die cervezeria

Daar is 'n paar reëls wat jy moet onthou as jy 'n cervezeria (kroeg) kies in Barcelona.  Bly weg van La Rambla, of die plekkies net af van La Rambla.  Gaan soek in El Raval, die ou matrooskwartiere, met studente en prostitute en eindelose immigrante wat klein convenience stores besit wat tot die vroeë oggendure oop is.  Of in Barcelonata, met hangende wasgoed en kinders wat in die stegies speel en vars vis wat orals gebraai word.  Dan – moet in geen trendy bars sit nie.  Bly weg van plekke vol mojito-drinkende hipsters.  Jy is daar om bier te drink.  Bier wat nie meer as €2.50 kos nie, wat bedien word deur 'n middeljarige Katalaanse man met 'n wit vest onder sy wit knopieshemp.  As daar nie 'n blêrende TV in die agtergrond is nie het jy die verkeerde cervezeria gekies.  Ook as die Katalaanse man Engels verstaan.  Die beste cervezerias is waar jy 'n groot beker yskoue sangria (met drie keer soveel wyn as lemoensap, en 'n goeie skeut gin en Contreau) kan bestel vir €7, en waar dit gemaak word deur 'n nog ouer Katalaanse man wat effens sweterig werskaf in die kombuis.  En jy gaan wil eet.  Patatas bravas, brosgebraaide stukkies aartappels met 'n spicy tamatiesous.  Croquettas met jamon of aartappel of bacalhau.  Klein bakkies olywe en klein bakkies amandels.  Brosgebraaide klein vissies en nog kleiner seekatjies.  Die Katalaanse ooms gaan jou onthou die volgende keer wat jy weer daar aanstap, die locals steeds effe perplexed oor hoekom die average ouderdom van drinker in die cervezeria pas met 20 jaar gedaal het.

(Soos jul kan sien uit die baie kwaai foto van Johannes, neem ons ons cervezerias baie ernstig op.  Soos dit hoort.)






1 comments:

BatCat81 said...

Ons is nou in Barcelona, en ek herroep jou inskrywing hier... Dankie vir die goeie raad.