Oct 19, 2010

gravlax

Our second Ruhlman experience, about as quick and as simple as can be.  You wash the salmon, pat it dry, then coat in pepper and coriander before covering it with salt. 

After a day it should have firmed up considerably, the moisture from the flesh sucked out by the thirsty salt.  

Then you simply wash off the salt, pat dry and refrigerate.  Thin, transparent slivers on a dark bread, or eaten directly off the knife.

6 comments:

Marie said...

Lyk heerlik. So, geen alkohol nie? Julle is baie bedrywig met julle posts :-)Daar's nou 'n klomp goed wat ek moet maak...

jvdh said...

M - alkohol vir die maak of die eet? Oor die maak: die spesifieke resep het nie gehad nie, maar ek dink ek sal volgende keer dalk 'n druppel iets byvoeg. Vir eet, my aquavit is in die Kaap...

Marie said...

Ja, vir maak. Ek gebruik gin, maar julle salm lyke baie lekker droog - en ek bedoel baie lekker.

jvdh said...

Hierdie is maar net baie mooi afgewas, drooggevryf, en het toe 'n paar uur oop in die yskas spandeer.

(Nou is ek lus vir gin.)

Marie said...

Ek ook.

arcadia said...

Marie - ons is bedrywing met die posts want ons het skielik besef daar's dalk meer as twee mense wat die blog lees :-p