Sep 21, 2010

flatbreads

Flatbreads is wonderlik. Jy maak 'n bak deeg aan, laat rys, en bak soos jy nodig het. So kan jy 'n bak deeg hê wat staan op jou eetkamertafel en soos die week aangaan meer en meer genuanseerde geure ontwikkel soos die gluten begin rondspeel. Elke dag ruk jy jou houtbord en jou koekroller uit, gryp 'n handvol deeg en rol uit. Bak dit in 'n droë pan, waar dit meer en meer sal oppof soos wat die week aangaan. My gunsteling resep daarvoor kom uit Sam en Sam Clark se Casa Moro, waar jy die meel en gis en water meng en knie tot 'n sagte deeg, en dan so paar lepels olyfolie inknie vir nog 'n gladder tekstuur. Uiteindelik kan jy die deeg gebruik as wraps, make-shift tortillas, pizza deeg. Myne word vandag gebak en geëet saam falafelballetjies, vars oregano en tahina. Môre s'n sal weer gesmeer word met 'n dik lagie tahina, met versnipperde groenkool, sprietuie, avokado en geroosterde lam. Besprinkel met sumac, en maak seker jy gooi 'n klein bietjie olyfolie oor jou orige flatbread deeg om seker te maak dit droog nie uit nie.

0 comments: